dinsdag 28 februari 2017

Nog wat laatste werkzaamheden voor vertrek.

Dinsdag 28 februari 2017

In de afgelopen periode de Camper klaar gemaakt voor de tocht, de schade aan de achterbumper samen met onze zoon Marc aangepakt en deze weer in ere hersteld.



Tijdens onze voorjaarsreis in 2016 had ik een kleine onenigheid met een stenen muurtje in Frankrijk.

Had kunnen weten dat de plastic bumper geen partij voor de natuurstenen muur zou zijn, maar ja een ongelukje is altijd op zoek naar een slachtoffer.



Bij Marc zijn nieuwe werkgever mochten wij in het weekend de beschadigde achterkant van onze camper weer in nieuwstaat terug brengen.  Het was een redelijke schade ( gat in de rechter hoek aan de achterzijde ook een aantal scheuren links en rechts moesten hersteld woorden.
Het middenstuk moest opnieuw op hoogte gebracht worden) maar uiteindelijk is alles keurig weer in de plooi.
Netjes ingepakt voor de nieuwe verf.

Nu alleen nog in kleur spuiten en alles is weer Oké.


Na deze klus nog extra sloten op de garage deuren gemaakt, want onze hele kleding en toegestane voorraden worden immers in de garage mee genomen. 

De rederij krijgt alleen de sleutel van de cabine deuren en het contactslot, de rest zullen wij in onze aanwezigheid bij de douane in Baltimore openen.

Momenteel zijn wij in een verscheidenheid aan plastic bakken de kleding, beddengoed, handdoeken en was spullen aan het verzamelen. De maten van de bakken zijn aangepast op de ruimte in de garage en ook aan de inhoud die erin moet. Ook nog een aantal vacuüm zakken voor de dekbedden bij de Blokker aangeschaft. 

Vrijdag gaat de Camper naar de garage voor de onderhoudsbeurt en de benodigde APK voor dit jaar, nog extra aandacht voor de airco, deze blijft koudemiddel verliezen.

Onder tussen nog wat op het web gesurft voor extra informatie en materiaal. 

Omdat Canada dit jaar 150 jaar bestaat werd er een gratis pass aangeboden voor de nationale parken in het land, deze dus via e-mail besteld en ook keurig ontvangen. Normaal voor gezin C$ 136,50 dus nu voor noppes.



Via marktplaats de jaarpass 2017 voor de Amerikaanse parken kunnen kopen voor de helft van de kosten.

De Amerikaanse pass is reeds door de vorige eigenaar gebruikt, maar deze is geldig voor twee gebruikers, dus handtekening er achter opgezet en in de reis bescheiden gedaan.



Al met al weer een aantal relevante zaken geregeld en voor elkaar.


Al plannend en lezend in de literatuur is de route wederom aangepast, in eerste instantie zouden wij Nashville en Memphis aandoen, maar uiteindelijk willen wij New Orleans niet laten schieten.

Dus het rode gedeelte van de route op de kaart, heeft op moment van schrijven onze voorkeur.


Verder hebben wij nog een extra uitstapje in de reis ingevoegd, vanuit Vancouver Island gaan we verder naar het noorden.

Voordat we verder Canada gaan ontdekken,willen wij toch alsnog
een afsteek naar de meest noordelijke land van Amerika maken.

Immers in dit land is er zoveel natuur en moois te zien en te beleven, dat het zonde zijn om aan dit gedeelte van Amerika geen tijd en aandacht aan te besteden.                                            




Vooral het Denali nationaal park is adembenemend, op weg hierheen komen wij door Faibanks. Hier zijn een aantal hot spring's waar het heerlijk relaxen is, in deze stad komt gemiddeld 240 nachten per jaar het noorderlicht in beeld.
Het enigste probleem is dat het in de zomer 20 uur per dag licht is, hopen dat we geluk hebben en kunnen genieten van       dit natuur spektakel.

    In IJsland hebben wij nogmaals kans op het noorderlicht.



Vooral op de natuur en de kans op wild in de Yukon gebieden spreken ons erg aan. Het oneindige en weidse landschap way door andere camperaars is beschreven zullen wij met al onze lezers delen en er een mooi verslag van maken.


De zalmen en beren zijn dan al volop in en aan de rivieren te vinden, ook de Bold Eagles zijn dan nog volop actief. 

Veder laten wij ons verrassen door al wat leeft in deze
gebieden.





Onder tussen ook de verzekerings-polis van Thum Insurance 
binnen, na betaling vooraf met creditcard alles in orde voor 
de gehele periode van de reis.




Nadat de camper op de boot is gaan wij hem schorsen voor de periode dat hij overzee is, ook de Nederlandse verzekering gaan wij op alleen polis kosten terug brengen, All-risk telt immers niet als je in een land bent wat niet op de groene kaart is vermeld. Dus onnodig om deze kosten te dragen.




Nu de benodigde Dollar's voor de eerste dagen via de GWK in Amersfoort regelen,  Douane kosten en escort op het haven terrein in Baltimore dienen contant afgerekend te worden.

De eerste voorraden zullen bij Walmart ingekocht worden en vervolgens in de camper gestouwd worden. vervolgens alles gebruiksklaar maken, water, gas, en voedsel innemen. 
De bedden opmaken en de handdoeken en washandjes in de badcel ophangen. Immers de eerste nacht komt sneller als dat je denkt.

Nu begint toch het verlangen om te vertrekken steeds groter te worden, maandag 27 maart voor 11 uur moet de camper in Antwerpen zijn. 



Hier moet hij wachten op de veerboot en zal 29 maart het zeegat uitvaren richting Baltimore.



Onze zwager en schoonzus halen ons op bij de haven, zij zijn dan met hun camper een paar dagen in en rond Antwerpen geweest en brengen ons aansluitend weer naar huis.