donderdag 21 september 2017

20-21 september door de Catskill mountains naar Promisd land state park en Cuddebackville.


Woensdag 20 september.



Na de heerlijk warme avond, bij het kampvuur. ( Heb ook nog klein filmpje gemaakt en aan de buurtgans Cees verstuurd ) hebben we toch nog steeds een hoge avond en nacht temperatuur. Op de radio werden er regenbuien en orkaan winden voorspeld, nou niets van dat heeft ons bereikt  ( of het zou de bonenschotel geweest zijn ) het was een broeierige warme nacht.

Maar we zouden vanmorgen na het ontbijt met de camper naar de douche rijden ( thuis kan je het gewoon lopend af ) maar ja Amerika Hé hier doen ze bijna alles met de auto.
Dus wij ook maar gedaan.

Een heerlijk verfrissende douche gaf ons weer voldoende puf om op pad te gaan.








Omdat de temperaturen nog steeds te hoog voor het jaargetijde zijn, is in dit deel van de staat de Indian Summer nog steeds niet goed begonnen.

Hier en daar een paar mooie bomengroepen, maar de uitbundige kleuren zijn nog niet te voorschijn gekomen. In het Adirodack gebergte wat iets noordelijker ligt waren er al mooie taferelen zichtbaar. 


Voor de morgen koffie weer een plekje aan een meer opgezocht en ook hier weer wat impressies gemaakt.




Dit meer is een kunstmatig meer, het is een van de reservoir's waar het drinkwater voor de stad New York word bewaard en vervolgens bij noodzaak uit gepompt word.

Men is er erg huiverig voor vervuiling, er mag alleen met roeiboten, kano's en elektrisch aangedreven bootjes gevaren worden. En nadat de boten uit het water komen, moeten ze zorgvuldig afgespoten en gereinigd worden.



We hebben hier nog een geanimeerd gesprek met twee Vietnam veteranen gehad, beide kwamen oorspronkelijk uit Florida, maar de zomerperiode gingen zij hier heen om de warmte te ontvluchten. Beide waren 74 en kenden elkaar vanuit de kinderwagen. Ook in the Army waren ze beide in het zelfde peloton. Nu genoten ze van hun pensioen, maar niet van Trump, zoals ze ons vertelden.
Tommy en Dan gezworen makkers voor het leven, dat merkten we aan alles wat ze vertelden.




Helaas de camping "Promised land "was een loze belofte. Ook hier weer een hek ervoor en geen camping alowed was het briefje op de paal.

Dus maar door gereden naar de boat ramp en day use area om te zien of er wat mogelijk was.




Op de parkeerplek van de auto's met hun boot trailers hebben we ons voor de nacht geïnstalleerd, vandaag geen fikkie stoken. Dan maar weer kijken of het met Rummicub nu weer beter gaat voor mij.


Het is hier om half 8 s'avonds al stik donker, dus echt wandelen of buiten zitten zonder fikkie voor je neus is niet echt leuk.



Morgen gaan we naar de Koa camping in Cuddebackville, hier twee dagen gereserveerd.
Het is de camping die het dichtst bij New York is, en gaan van hieruit met de trein de city in.

Donderdag 21 september.

Vandaag via een korte rit op de camping aangekomen, bij de receptie was het een chaos om ons onder te brengen, Want immers ons geluk houd niet op deze reis. Het hele terrein was verhuurd aan een groot gezelschap, deze houden elk jaar een festival met Russische muziek. Dus vandaag en vrijdag komen ze binnen vallen en de plek die ons door de computer was toegewezen, was uit den boze om er te staan. Dus de hele staf over de lay out van de camping gebogen, kregen we toch nog een plek in de Aloop.

Gelijk navraag gedaan over het feit dat 9  oktober Columbus dag is, en/of dat een nationale feestdag betreft. En waar we al bang voor waren, de hele ambtenarij en scholen hebben een lang weekend. Aangezien wij gepland hadden om op 9 oktober de hele papierwinkel in Baltimore te verzorgen, ontstond er een lichte vorm van "hoe lossen wij dit nu weer OP ".  Snel een mailtje naar Robert en hem in gelicht over deze situatie, en hem voorgesteld om de papierwinkel dan maar op vrijdag 6 oktober te verzorgen en de inlevering in de haven op 10 oktober te laten staan.

Hij heeft onmiddellijk gereageerd naar de Amerikaanse reder en aan Elena het probleem voorgelegd, dat op 10 oktober papieren en inleveren niet tijdig zal kunnen. Aangezien wij s'middags naar IJsland vliegen.

Hopen op de juiste mededelingen en dat het allemaal goed gaat komen.

Grtjs uit een warm broeierig Cuddebackville in de staat New York.



!8 en 19 september van Pittsfield naar Woodsland in the Catskill mountains.


Nog extra info over gisteren 17 september.
De staat die zo mooi bezongen word door de BeeGees, Massachusetts is een beetje heilig boontjes staat.

In deze staat is er bij elke camping aan de entree een groot bord, hierop staat  duidelijk vermeld , No open fires and alcohol beverages are allowed. Vaak voor ons het sein om de achteruit in te zetten en te vertrekken. Ook de camping die wij vanavond zouden bezoeken had dit uiterst vervelende bord pontificaal bij de entree staan. Ook de prijs was er een om van te huiveren $ 27,00 + $ 2,75 registratie kosten. En dat voor een plek zonder stroom, water en douche's. This is a no done area en weg wezen.

De staats camping in Pittsfield was wel/niet open, er was geen toezicht bij de ingang, maar er waren enkele andere kampeerders die er ook verbleven. Uiteindelijk geen kosten gemaakt en wel overnacht.


Maandag 18 september.



In de loop van de avond kwamen er verschillende auto's van de park organisatie langs rijden, niet een bestuurder sprak ons aan.

Dus zal het kamperen wel gedoogd zijn geweest.





Pittsfield is een studenten stad, er zijn een groot aantal colleges en high scools.


Verder veel studenten op de been van gebouw naar gebouw, met hun boeken en andere spullen in de hand.
Na de tank maar weer eens vol met diesel te hebben gedaan ( was hier $ 2,60 p/gallon ) zijn we weer op de b-weg route verder getrokken.




Voor de lunch weer een mooi meertje gevonden, en deze kleurige plaatjes geschoten.

Toch kunnen we al goed merken dat  het seizoen ten einde gaat. Veel bootjes zijn al uit de verhuur  gehaald en liggen nu rustig op het nieuwe seizoen te wachten.


In de omgeving van het plaatsje Riverton, zijn 3 staats camping's waar we naar op weg zullen gaan.

Bij de eerste twee was het in deze staat ( Connecticut ) al net zo droevig als eerder in de andere staat. Het zelfde mededeling bord, maar erger nog allebij gesloten ( end of season closure ) was de eenvoudige boodschap.
Op de camping nog wel wat gratis brandhout kunnen meenemen (er was immers toch niemand om het te verstoken, dus doen wij het wel in hun plaats  ! ).
Bij de tweede hebben we nog even gedacht om op een grasveld naast de camping de nacht te gaan doorbrengen. Maar na de hele tijd gereden te hebben besloten we toch maar een wandeling te maken door het aangrenzende bos.



Het was immers nog een aangename temperatuur en een prachtig bos om de wandeling te doen.



Bij gebrek aan mensen om je heen ga je meer op de natuur letten.

Dit leverde de volgende plaatjes op.








Bijna had ik dit Hagedis/salamander beestje onder de voet gelopen.
In een ooghoek zag ik hem op een  steen zitten.
Hij is ten hoogste 4 centimeter lang en een fan van het Nederlandse elftal. In deze uitmonstering past hij ook in ons land.



Na de wandeling toch maar verder op gegaan en naar de derde camping gereden, hoeft geen uitleg ook hier geen hek open voor de eenzame reizigers.

Vlak buiten het dorp een parkeerplaats voor de vissers en de wandelaars die ons prima paste.

Wel vroeg in de ochtend de auto's van de arme zielen die vroeg naar het werk moesten, verder geen problemen gehad.


Dinsdag 19 september.

We voelen ons in deze omgeving al aardig thuis, we rijden door de plaatsen Ludlow, Winchester, Norfolk, Cornwall allemaal Engelse steden i Amerika.

In het plaatsje West Cornwall
 is er een covered bridge.




Dus toch maar omgedraaid en door de brug het pittoreske dorpje in gelopen en van zijn charme genoten. 








Het was net of we voor een korte tijd in het hartje va Engeland door hun cultuur liepen.

Wat een leuke ervaring hadden we hier.






Na het gemijmer op het bankje aan de rivier. toch maar weer op route en verder naar de staat New York.

Nogmaals trachten weer een normale camping te vinden, en er te kunnen overnachten.





De hele omgeving en het landschap laten ons iedere keer weer tegen elkaar zeggen " lijkt hier ook weer veel op Wales ", en  andere streken in Engeland




De rivier de Hudson moesten we oversteken, het was een tollbridge, maar de toll werd aan de andere zijde geind, dus wij hoefden niet te betalen.

Onder ons gleed een groot passagier schip door op weg naar de uitmonding in de Gulf of Saint Lawrence.




Aangezien wij dicht bij de legendarische site uit 1969 waren, hebben we toch maar deze kant op gereden. Het was aardig zoeken maar er is inderdaad een monument op de plek vlak bij de Bethel op het grasveld waar het allemaal gebeurde.




Het gehele evenement wordt nog jaarlijks herdacht.













Met dank aan het internet, de originele affiche, en een paar sfeer beelden.

Op Youtube kun je het concert nogmaals beleven. Vooral het modderballet en de bende die er na afloop achterbleef zijn legendarische beelden geworden



Uiteindelijk een camping gevonden die open was en geen vuur en/of alcohol verbod had.


Een prachtig park met een mooie natuur trail op de koop toe, we waren weer als vanouds in onze nopjes.







Ook de ganzerikken waren weer duidelijk in de pool aan het rondzwemmen. een reiger houd de bende in het gareel.


 





Wat dit voor plantje is weten we nog niet, de volgende morgen was er geen ranger bij de poort om navraag te doen.

Het was eigenlijk een soort paardenbloem zoals wij hem kennen.
De peul springt open en de zaadjes vliegen op de wind door de omgeving weg.







In het grasveld vlak bij de camper een paar pracht exemplaren van paddenstoelen.

De verscheidenheid op een kleine afstand viel ons op.






In een kale boom een nogal uit de kluiten gewassen bijennest, het werd ook nog bevolkt door de eigenaren. Regelmatig zagen we er bijen komen aanvliegen en vervolgens naar binnen gaan.






Dit keer had pappa alles al weer klaar liggen, we hadden ons een heerlijke bonenschotel bij het kampvuur beloofd ( net als die van Whisbone in de serie Rawhide ) dus laat maar komen die duisternis. en natuurlijk de schotel voor de inwendige mens.






Nou, ik kan jullie vertellen Beide waren een succes.


Tot laat in de avond heerlijk bij het knetterende houtvuurtje zitten uitbuiken.






Voor van daag voldoende leesvoer geschreven.

Gaan morgen nog even Pennsylvania in, dus weer een staat om op ons lijstje te zetten.

Hebben hier weer hoop op geopende camping's en anders zoeken we wel weer een plekje.









Grtjs en tot de volgende pagina.