donderdag 5 oktober 2017

2 oktober van Roanoke via Blue Ridge Parkway naar Front Royal.


Maandag 2 oktober.

Vandaag een mooie rit door het heuvelachtige landschap van West Virginia gereden om uiteindelijk in Roanoke bij de walmart te overnachten.




Onderweg op de parkway het ene vergezicht na het andere, de een nog mooier en bergachtig de ander overkijkt de vallei en de bossen.



De weg die door dit gebergte is aangelegd, is het gevolg van de recessie in de 30er jaren. President Edgar Hoover was een fervent sportvisser. Op uitnodiging van de mensen die van Shenadowa een natuur park wilden maken hadden hem voor een paar dagen vissen uitgenodigd. Hij raakte zo onder de indruk van de natuur, dat hij er gelijk een zomerhuis heeft laten bouwen en het park op de beschermde gebieden lijst heeft geplaatst.




Uiteindelijk heeft President Theodor Roosevelt, het Shenadowa park officieel nationaal park gemaakt. In de recessie heeft hij de CCC-boys opgericht,( Civilian Conservation Corps ) dit waren werkeloze jongeren die in dienst van dit corps overal in de verenigde staten werk gingen uitvoeren. Samen met professionele mensen hebben zij deze weg en onder andere alle muurtjes erlangs aangelegd.




Uiteindelijk heeft het 50 jaar geduurd voor de gehele 426 mijl gereed waren. Maar de eerste mijlen in het park zijn door deze boys gedaan. Zij kregen daar gratis kost en slaapplaats en een bedrag van $ 30,00 per maand voor. Van dat geld werd vaak het grootste deel naar huis gestuurd. Ook in andere parken waren er in die tijd een aantal van deze projecten. Aan het eind van de recessie had Amerika
een aantal prachtige nationale parken met deze jongeren gerealiseerd.



Regelmatig kruist de Appalachian trail de weg en ook onze route.



Hier zijn we er een stuk van opgelopen, het is werkelijk een uitgesleten voetpad welke parallelle aan de weg over de bergkam loopt.



Ook de stijgingen en dalingen krijgen de lopers voor hun kiezen.  Een toch wel helse tocht, en petje af voor diegene die het halen.




In het voorjaar stond hier alles in de bloesem, we hadden gehoopt op de kleuren pracht van de herfst.

Maar momenteel is het hier elke dag tussen de 25 en 30 graden C. Dus de herfst heeft nog geen idee dat hij aan het werk dient te gaan.

Voor ons een beetje tegenvaller maar JA, we hebben al zoveel geluk gehad, dit kan de pret niet drukken.




Via een berg meer gaat de rit weer verder over de kam van de Ridge, de weg is regelmatig alleen nog met aan elk zijde twee meter berg geheel ongeveer 10 meter breed, en geen vangrails ernaast.



Op een gegeven moment kruisen we de Shenadowa rivier op het dal tussen de Blue Ridge Parkway en de Skyline drive van het Shenadowa National park.


Hier moet de Anual Pass weer getoond worden of $ 25,00 voor de toegang betalen.








Bij de koffie stop weer over de vallei turen en alles rustig in jezelf op nemen is het devies op deze weg.



Geariveerd op de camping Loft Mountain werden we door een stel dartele White tailed deer verwelkomt.

De linkse was net zo'n koe die na de winter weer voor het eerst de wei in mag. Hij rende en sprong rond om vervolgens met de rest het bos in te gaan.




Lekker Amerikaans de camper op een Pull trough plek, zodat je niet hoeft te manoeuvreren, (  zijn ze gemiddeld ook niet erg goed in ) Je rijdt erin en vervolgens met een klein bochtje de volgende ochtend er weer uit. Easy does it, said the Amercan.


Lekker nog van de zon kunnen genieten, want rond 6.30 uur gaat hij achter de berg en om 7.30 uur is het hier stikke donker, Geen schemering zoals wij het kennen, het is net of ze hier het licht uitdoen om die tijd.

Dinsdag 3 Oktober.

Vandaag verder over de route naar Front Royal, maar gezien de vele uitzichtpunten kon dat wel eens te ver voor deze dag zijn.
Als we bereik met de telefoon hebben eerst Peter en Leny feliciteren met hun trouwdag, en teven schoonzus en zwager weer een levensteken geven.





In de ochtend uren hangt er nog een waas over de bergen op de achtergrond, maar dit geeft zo'n mystiek plaatje, dat we het jullie niet willen onthouden.



Om 10.30 uur hangt de zon al weer zijn dagelijkse portie stralen op  de aard te werpen. Het is aangenaam op de ridge zon op het lijf een lichte koele bries erbij, je zou er de hele dag van willen genieten.

Maar voor de blog moeten we weer verdergaan, anders word het een saai verhaal waar we allemaal niets aan hebben. Toch !!!








Langzaam komt de achtergrond steeds beter in het zicht, dus mooie plek en een bakkie doen.




Wilma wilde  expres de foto van haar nieuwe vriend maken, bij deze IK ben het.

Zal waarschijnlijk zo blijven voor de toekomst.



Toch begint het gebladerte langzaam te kleuren. Net voor de tunnel is het weer een mooi stukkie maar geen plek om te parkeren.

We hadden van de grotten in Luray gehoord, dus hier naar toe gereden, bij aankomst werd al duidelijk, gezien de entourage die men er had opgebouwd, deze is niet goedkoop !.
$ 24,00 PP voor senioren is geen kattenpis, we hebben al vele grotten gezien op onze reizen maar nog nooit een van $ 24,00 PP, dus ook nu nog niet.




Op de terugweg naar de Skyline drive nog langs de weg wat Firewood opgepikt. en naar de camping Lewis Arms gereden.

Hier weer een lekker plekje met de bekende Firepit erbij.

Vlak naast ons weer zo'n extravagante kampeerder uit dit land. Grote Truck, Caravan en nog een Harley er achterop. Dat noemt men hier weekend camping.


Woensdag 4 Oktober.

Gisteren tot laat nog met de blokjes hout in de Firepit aan het spelen geweest, de avonden en nachten zijn hier beduidend warmer dan die van de vorige week.






Ook deze morgen weer de haze over the mountain's. een spookachtig decor, maar wonderschoon. Jammer dat de camera veel kan, maar tegen de realiteit kan hij niet op.








Langzaam dalen we af naar de laagte voor de Appalachian Mountains en komen uit in Front Royal.

Bij het binnen rijden zagen we in een zijstraat dat er een feestelijke gebeurtenis op het dorpsplein gehouden werd. Dus camper op parkeerplaats en gaan kijken.





Bij navraag bleek het om opnames voor het regiments archief te gaan, men had een nieuwe chief gekregen en er waren al 5 jaar geen corps foto's gemaakt, dus waren ze allemaal vandaag in vol ornaat voor de vlag en later een voor een op de foto gezet.






Vanuit deze plaats verder door richting Orange, hier zouden we overnachten bij een lake,




Onderweg bij de koffie de dagelijkse inspectie van de voorbanden, Oeps ze gaan nu toch hard achteruit, maar moeten het toch maar redden.








Het rode kardinaal vogeltje is ook hier een favoriet beestje.

In Virginia mag je niet in het openbaar alcohol displayen of nuttigen, dus de alu- folie truc maar toepassen.



echter op het moment dat we aan het eten waren kwam er een vriendelijke officer van het State departement voor hunt en fishing ons mededelen dat we er niet mochten blijven.




Langzaam kwam de nieuwe maan boven de bomen uit piepen, we hebben ons bordje leeg gegeten en zijn toen door gereden naar Culpepper om daar bij de walmart te overnachten.

Het was inmiddels te laat geworden om een camping in het donker te zoeken.

Morgen verder door richtinc Chessapeake bay.


Grtjs en tot de volgende pagina.