maandag 3 juli 2017

Van Morton Campground naar Rainier mountain national park.


Zaterdag 1 juli.

Omdat we gisteren niet via de bedoelde route langs mount Helens konden rijden, de weg was nog geblokkeerd met sneeuw,  moesten we een heel eind terug en omrijden om op de weg naar Rainier Mountain park te kunnen komen. Dus helaas geen beelden van mount Helens.





In de morgen weer mistig weer en laag wolken dek, maar deze bold Eagle had Wilma gespot in de boom langs de weg.

Hij had alle tijd en zat heerlijk om zich te kijken op zoek naar een maaltje.





Ook het paartje toeristen was weer op pad en kruiste ons pad, op deze reisdag.









Enkele van de gletsjers die er op de berg aanwezig zijn. zij zorgen ook voor de constante stroom van smet water de vallei in.


Het was een drukte van jewelste in het park, overal op de parkeerplaatsen stond het vol met auto's en konden wij op een paar plekken helaas niet uit de camper om de attracties te bekijken.
Paradise inn bestond dit jaar 100 jaar, maar was voor ons onbereikbaar.




De weg draait uiteindelijk om de berg heen, van alle zijde blijft het een mooi plaatje om te bekijken en de camera zijn werk te laten doen.

Het niet langs rijden bij mount Helens werd vandaag ruimschoots vergoed.








Vannacht op een natuur camping gestaan. alleen de weg ernaar toe was een crime, een stoffige dirt road was niet in het route boek vermeld. Uiteindelijk na bijna 8 mijl stof rijden op de plek van bestemming aangekomen.

Verder vanavond kampvuurtje en alle indrukken weer verwerken.

Morgen vroeg trachten Leny met haar verjaardag te feliciteren, maar Wifi en bereik van onze telefoon blijken in deze omgeving een crime te zijn.

Via deze weg alsnog van Harte gefeliciteerd van het Dynamic Duo uit de States.


Portland in het spoor van de Mol



Vrijdag 30 juni.

29 Juni,

Omdat het te vroeg voor het eten was nog even een outback store in geweest, hier word echt alles voor camping ( op z'n Amerikaans ) verkocht, vooral de hunting sectie is ruim met z'n spullen.





Verder waren er ook ongeveer 1000 verschillende hengels en aanverwante artikelen, maar vooral de geweren en pistolen waren het grootst in getallen en soorten aanwezig.

In deze speciale ruimte werden de pronkstukken verhandeld.


Na het vergapen aan al deze zaken en nog even door de koopjes hoek te hebben gestruind, toch maar naar het restaurant gegaan.


Op advies van Bernadette vandaag in de Cracker Barrel het verjaars diner met Wilma gehad, lekker gegeten, maar de baked patato is niet echt ons ding. Hadden dus Fried moeten bestellen. Volgende keer beter, maar de hele anterage is Country stile, echt leuk om gedaan te hebben.
 
Vannacht na het eten op de parkeerplaats naast Cabella"s gebleven, omdat dit een van de toegestane plaatsen voor overnachten is.
Midden in de nacht klopte een security agent op de deur en vertelde dat we naar de overkant van de straat moesten, daar was het wel toegestaan. Echter lag deze plek dicht tegen de snelweg aan, dus onrustige nacht.


Vrijdag 30 juni.

Vandaag door het drukke verkeer op pad om een parkeerplek voor de camper te vinden, Omdat Portland een van de grotere steden in deze omgeving is loopt het verkeer in de spitsuren helemaal vast.
Ook wij hadden er behoorlijk last van, eenmaal bij het centrum ontstond er een nieuw probleem, er startte deze vrijdag een groot Blues festival langs de rivier, dus alle parkeerplaatsen waren bijna verdubbeld in prijs en niet geschikt om de camper te stallen.
Dus via de navigatie naar een P+R plek gegaan op ongeveer 12 mijl uit het centrum, wederom door de stroom auto's geworsteld en op de P+R aangekomen was  er alleen een onduidelijke busverbinding.
Dus toch maar een andere P+R gezocht, deze gevonden en direct naast een tramstation kunnen parkeren voor noppes. Van hieruit als honered citisen ( 62+) voor $ 5,00 met z'n tweeën de hele dag met het openbaar vervoer Portland in.

 







Na het uitstappen bij de old town kom je automatisch ook in China town uit. Hier is een groot gedeelte van de Chinese immigranten gestart in deze stad, het is niet zo groot en indrukwekkend als China town in San Francisco maar toch typisch in hun stijl aangekleed.

Van hieruit op zoek naar een visitor center om een stadskaart te bemachtigen, en vervolgens een aantal Mol plekken te vinden.




Het Pelgrims courthouse, hier was aan de middelste railing een envelop bevestigd die in eerste instantie niet door Imanuelle gezien was, zij rende er een paar maal aan voorbij, tot Sanne hem wel zag.

Bij deze eet tentjes langs het plein, was ook een envelop op een van de balie's gezet. Ook deze werd door Sanne gevonden.

Door de geur en de afbeeldingen van de kraampjes, zelf ook maar een Pittah broodje met overheerlijke beef shaw Arhma gegeten.



Bij de grootste bookstore van the country, is de opdracht ( mede door het Molwerk van Thomas ) mislukt.

Wij zijn er wel binnen geweest op zoek naar een mijlpost voor Canada en Alaska, Helaas is ook onze missie mislukt.


Bij de Hawthorne bridge moesten de kandidaten vrijstellingen zoeken, deze konden pas gevonden worden als de brug geheel geopend was. Dus het hele verkeer moest ook stil gelegd worden. Koste wat moeite maar ook bij ons ging de brug open.





In een van de theaters was er een avondvullende voorstelling over John.F. Kennedy, deze president wordt hier nog steeds op handen gedragen.





Gelukkig hoefden wij niet in deze winkel voor ons biertje en wijntje, in de staat Washington mag de Safeway ook bier en wijn verkopen.

Voor we Canada ingaan nog even shoppen, want daar is het goedje bijna op de bon.




 Nog een paar beelden en impressies van de stad, waar we met aangenaam weer door gestruind hebben.






Onder; De tweede ophaal brug over de Columbia rivier, deze moesten wij met de tram over om bij Lloyds center weer bij de camper te komen.



 Op onze zwerftocht kwamen we langs een brandweer kazerne, hier was een kleine tentoonstelling van oude blusmiddelen, de moderne brandweer man gaat met groot materieel op pad.



Na al deze bezichtigingen toch maar een pintje gaan bekijken,




Op een terrasje in een van de zijstraten mocht men buiten bier serveren, Voor $ 11,00 was de dorst weer gelest.

Daarna nog even langs de rivier bij het blues festival langs en terug naar het station.






















Van hier uit verder naar een camping, dus opnieuw het drukke avond spits.


Onderweg nog een een blik op de Columbia rivier, vanuit een hoog gelegen Vieuw point.






Wat een machtige rivier is deze toch,
Je kunt ernaar blijven kijken.


Nog even een mooie waterpartij bekeken en moment van rust genomen, na de hektische trip door het gebergte, vervolgens verder de wildernis in naar een state campground bij Clark.




Na een afslag zagen wij de zoveelste tent met vuurwerk op onze route, hoe dichter bij 4 Juli hoe goedkoper het word. Maar ook s'avonds blijft het vuurwerk gewoon liggen. Is bij o ns gewoon ondekbaar, maar ja Amerika is gewoon anders !!!









Uiteindelijk weer een prachtige campground, midden in een bos aan een beekje, heerlijk rustig na de drukte van Portland.