vrijdag 17 maart 2017

Vervroegd "Afleveren Camper in Antwerpen .



Donderdag 16 Maart.

Vandaag bericht gekregen dat het vaarschema gewijzigd is, vertraging van ongeveer 1 week
Dit betekende dus       Paniek in de tent, na deze tijding.
De geplande aankomst op donderdag 13 April zou verschuiven naar donderdag 20 April.

Dit was voor ons niet acceptabel, de vluchten en hotel zijn reeds geboekt voor 16 April, een verschuiving is niet mogelijk. Dus gelijk de telefoon erbij en contact opgenomen met Robert.
Deze heeft per omgaande met de rederij gebeld en in onderling overleg hebben we kunnen regelen dat de camper 1 week eerder op de veerboot kan.

Dit betekende een totale omzetting van de gehele planning, in plaats van de Atlantig Compass gaan we nu met de Grande Dakar van de Grimaldi Lines.



De camper moet dus nu uiterlijk 22 Maart om 12 uur in Antwerpen op de kade gereed staan voor het inschepen. De vermoedelijke aankomst in Baltimore is 4 April. In overleg zal de camper op het bewaakte terrein van de brooker blijven staan, de eerst 5 dagen zijn gratis maar de volgende dagen kosten $ 22,50 per 5 dagen.



Het hele gedoe betekende dus dat we vandaag vrijdag 17 maart de camper uit de stalling moesten halen en deze direct te laden met de kleding, schoenen, proviand ( het geen is toegestaan om mee te nemen) alles een week eerder als we gepland hadden.



Door deze vroegere afvaart mijn maatje John ingeschakeld om samen de camper weg te brengen en hij zal ons vervolgens weer naar huis kan brengen.


Voor alle zekerheid nogmaals alle kaarten en boeken van de te bezoeken landen nagekeken en in de camper gelegd. In deze hectiek is snel wat vergeten of niet in de camper hebt gelegd.



Het beddengoed en de nieuwe top matrassen goed in vacuĆ¼m zakken ingepakt. Verder de bekleding en kussens in de camper in plastic folie gewikkeld.
De voorstoelen van plastic hoezen uit de garage voorzien, de gastanks en dieseltank vol gedaan.
Het weekend nog gebruikt om alles tot in de puntjes te checken en te organiseren.



De binnen boel nogmaals door Wilma uitgezogen en gesopt, je wilt immers schoon op pad gaan, zeker nu er door de medewerkers van de rederij en de douane in de camper gekomen word.

Hoe schoner en netter hoe beter je door de controle van de douane in Amerika rolt.


Officieel zal onze reis de normale tijd in beslag nemen zoals wij gepland hadden. Maar door deze nood maatregelen zal de camper langer op ons moeten wachten in Baltimore.



Gelukkig was de camper technisch en in zijn geheel al gereed voor de trip, maar toch geeft het wel wat extra stress op Robert en ons.

Voorlopig sluit nu de blog wat betreft de voor bereidingen en zal de eerst volgende pagina uit Amerika komen.




Maandag 20 maart,

Vanmiddag de camper in Antwerpen bij de terminal ingeleverd, was nog een lastige onderneming.
De aanwezige chauffeurs weten precies hoe het daar werkt, maar ja zo'n leek als wij moeten zelf maar uitzoeken hoe en waar je moet zijn. Uiteindelijk een loket te pakken waar we een formulier kregen, dit moest ingevuld worden met de gegevens en de stukken van de rederij erbij kon ik via de beveiliging het terrein oprijden.
Bij aankomst geen toegang want ik had geen pasje gekregen om de slagboom te openen,  



Uiteindelijk bij de check in een pasje gekregen en het advies om door naar voren te rijden.
Nadat de weg vrij was door gereden het terrein op tot aan stopbord. Hier gewacht op de beloofde escorte, deze verscheen na ongeveer een kwartier en stuurde mij terug om de camper te wegen op de weegbrug waar ik overheen gereden was.
Mijn reactie naar hem was, "dat er niemand ook maar een duidelijke instructie had kunnen of willen geven zodat ik bij de weegbrug zou blijven staan".

Hij gaf mij een laconiek antwoord " ik heb vele taken hier, en ben David Copperfield niet, ik antwoordde hem vervolgens "dat ik Hans Klok niet was , dus OOK ik niet kon toveren.
Op zijn advies terug gereden naar de weegbrug 3 auto's later was de camper gewogen en mocht ik hem in de rij zetten, en vervolgens de juiste formulieren afgeven bij de beveiliging en via het poortje het terrein verlaten.

Nog een keertje achterom gekeken en daarna in de spits door Antwerpen richting huis.

Grtjs aan alle volgers en tot de volgende pagina.

Sjaak en Wilma.

Reacties kunnen geplaatst worden, door op de tekst ( geen) ( opmerkingen ) onder op de pagina te klikken, vervolgens kan er een bericht gepost worden, via het venster dat dan onder in de pagina verschijnt.