donderdag 24 augustus 2017

23 augustus Dawson city naar Whitehorse


Dinsdag 22 augustus.

Vanmorgen nog wat blogwerk  gedaan en enkele shopjes bezocht,  daarna postzegels ingekocht 10 stuks voor $ 26,25 en dan worden de kaarten nog niet eens persoonlijk gebracht.
Zullen wel e-mailtjes worden en facetimen.


Na deze laatste werkzaamheden maar weer de boel opgepakt en een wasserette voor de camper opgezocht. $ 5,00 verder en hij was weer toonbaar voor het vervolg van de reis.
In de omgeving van Dawson City is er geen vlak stukje land te bekennen, alle beekjes en riviertjes zijn omgewoeld en de resten liggen nog net zoals in begin 1900 in de omgeving





Er is geen stukje land waar niet met man en macht gegraven is naar het gele metaal ( Goud ) deze klompjes hebben de mens en de natuur onherstelbaar beschadigd.





Her en der liggen nog oude onderdelen van machinerieën en ander graaftuig, troosteloos het einde van hun bestaan af te wachten.


Nu is de populatie van Dawson City 1039 personen groot, in 1902 was dit getal ongeveer 20.000 personen, die er bekend waren.




Bij de lunchpauze kwam er een collega camperaar de parkeerplaats opgereden, deze had een nogal theatrale opkomst. De rook kwam uit alle openingen naar buiten. Bleek een gesprongen waterslang bij het berg oprijden te zijn.








Onderweg zagen we de herfst almaar sterker worden, de bomen verliezen al blad en de kleuren worden steeds intensiever naar hun laatste kleuring van het jaar.















De oversteek van de Yukon rivier bij Stewards crossing. Hier is toch wel te zien dat de rivier in de zomer gebruikt kon worden met de riverboat's
, breed en glad stromend water gaf hen niet teveel problemen.

Maar verderop ( komen we later ) waren er stroomversnellingen en smalle doorvaarten.



Als we in de verte weer zo'n klein  rood vlaggetje zien, gaat automatisch de snelheid eruit, deze vlaggetjes geven een gevaarlijk punt in de weg weer. Hebben dit in de loop van de reis geleerd, enkele malen met 4 wielen van de grond en vervolgens weer een plastic bak in de garage vernieuwen.



 Bij de crossing van de Pelly river zag je al een schitterend kleuren palet in de bossen verschijnen.

Bij de nachtplek bij Rock Island Lake, kwam "Bugs Bunny "gezellig bij ons zitten.



Een mooie plek direct aan het meer en een firepit erbij, jammer dat het de hele avond ging regenen. Dus binnen maar weer Yahtzee gedaan, vandaag mijn dag gehad.


Opeens een gekrakeel in de lucht, een vrij onbekend geluid, ganzen ( buurtjes ) herkennen we van verre, maar dit keer klonk het anders. Na een poosje verscheen de horde aan de hemel en kregen we een beeld van de vogels.






Het waren sandcrane's ( Kraanvogels ) die de reis naar het zuiden gingen aanvaarden. Voor ons de bevestiging dat wij ook op de goede weg zijn.

Woensdag 23 augustus.


Daar waar de oranje route bij de groene komt ligt Whitehorse,  onze oorspronkelijke route is oranje met kruisjes er door. Het bleek op een andere wegenkaart een gravelroute van 430 Km te zijn. Dus  toch maar naar Whitehorse gereden, en van hieruit gaan we verder naar Skagway.






Langs de verdere route tussen de buien door nog wat stops kunnen maken en nog wat natuur in het kastje gestopt.

 



Hier bij deze passage in de rivier was het aanpoten voor de bemanning van de riverboat's, er waren rotsen met dynamiet verwijdert en een kabel langs de oever gespannen om de stroomversnelling te kunnen passeren.



 Onze Hollandse trots kwam er met bussen tegelijk aan, om hun gasten ook dit te laten zien.





Verder vandaag alleen maar droevig weer op onze reis, maar ja, we klagen niet.

Alleen hoeft het voor ons niet !!!


Volgende blog zal misschien weer zonneschijn laten zien, wij zoeken in ieder geval verder.

Grtjs SjaWi