zaterdag 29 april 2017

Vervolg reis naar Florida.


Donderdag 27 April,

Eindelijk rust in onze reis, het mee hobbelen in het verkeer valt reuze mee. Op de interstates en de highways vliegen de vrachtwagens je gewoon voorbij of het niets is. Zelf heb je dan 100 Km/u op de teller, maar die gasten met hun joekels van vrachtwagens jagen met rond de 120 Km/u voorbij.
Op alle grote wegen liggen er stukken rubber langs de weg, klapbanden zijn hier de gewoonste zaak. Alleen het opruimen is er niet bij. Vandaag weer verder de warmte in, temperatuur nu gemiddeld 32 graden op de dag en S'nachts rond de 23 graden.


Onderweg in dit stadje de eerste bomen met enorme mos slierten gezien, deze mos soort hangt los aan de takken, op den duur verstikt de hele boom en sterft deze af.


Wilma heeft hier een van de slierten mos als decoratie om gehangen.
.
Heeft het niet te lang omgehad ( om verstikking te voorkomen ).


Verder op weg naar het zuiden zagen wij de van vroeger bekende plantages, grote opritten met in de verte kolossale gebouwen.

De rijkdom was van verre te zien, om de hoek nog wat armoedige woninkjes met veelal donkere bewoners.




Verder op zoek naar een geschikte plaats om te overnachten.


Het werd het state park vlak bij Sint Mary aan de Crooked river.
Op een steenworp afstand van een van de grootste onderzeeboot basissen van de Amerikaanse marine. Konden hier geen foto's van maken.







Rechts een plaatje van de Crooked river, wij hebben hier niet echt veel tijd aan besteed. De naam bood een leuk idee, maar de realiteit was niet echt overweldigend.

Hebben hier wel weer WiFi, dus blog time.





Hier staan wij bij de overnachting op een plek, waar we toch maar verder gegaan zijn. Dit moet Eem FREE Campgrounds van het wild management and land conservatoin zijn.





Het  was een stuk wildernis waar wij toch niet erg happy waren. Verder rijden op dit pad leek ons niet echt raadzaam, dus te voet op ontdekkings reis. Na een paar meter schoot er een beest uit de struiken voor ons over het pad, en klom vliegensvlug een boom in en trachte zich onzichtbaar te maten. Na grondig onderzoek en rond de boom te bewegen konden wij ontdekken dat het een Rakoon (  wasbeer )  was.

De natuur hier is net een jungle, verder lopend kwamen wij bij het Lake George aan. 
Stom genoeg had ik het foto toestel in de camper achtergelaten, bij aan komst bij het meer schoten er een stel alligators voor ons het water in. Dit was voor ons het definitieve sein om de camper om te draaien en een andere slaapplaats te zoeken.
Al met al hebben wij bijna de hele omgeving van het plaatsje Barberville en Seville doorkruisd met de FREE and low cost camping gids in de handen van Wilma, het werd allengs warmer in de cabine, dus airco voluit om de temperatuur en de gemoederen te koelen.

Uiteindelijk bij lake park van lake Diaz een plekje gevonden en even in de schaduw een koel biertje naar binnen gewerkt. Vervolgens heeft Wilma weer een heerlijke maaltijd op tafel gezet ( chicken tonight ) met Amerikaanse rijst.

Morgen Vrijdag 28 April gaan we verder, het Kennedy space center staat op het programma.

Tot de volgende blog, met ons gaat het prima. 
Grtjs SjaWi