donderdag 11 mei 2017

Verder naar Indianen staat Oklahoma.


Dinsdag 9 Mei.


Gelijk bij het inrijden van de volgende stad wederom een oploop van rescue vehicles. Brandweer met ladderwagen, ambulance, een andere brandweer auto en twee police cars.
Op het trottoir op het bankje werd een dame door een medical aangesproken, verder geen schade auto's of erger gezien. Het blijft iedere keer weer een schrik als je de boel in de verte ziet staan. 






Verder onderweg naar de Webber Falls, lock en dam.

Dachten weer eens te Europees, waren dus geen watervallen, de stuwdam was er wel en ook de schut sluis voor de scheepvaart, de dame die de trap afgaat is Veronica en had ook gedacht dat er meer was als er nu geboden is.





Onze volgende Camping was ook weer een State Forrest camp, hier een mooi strandje met heerlijk zwemwater, zelf ook een verfrissende duik genomen en weer opgewarmd in het zonnetje.


Boven was er nog een groot sport complex, hier waren de jonge talentjes het honkbal spel aan het perfectioneren, en hopen dat een scout ze zou ontdekken. Fanatieke ouders langs het veld, hun welgemeende adviezen een de puppy's toeroepend.


Heerlijk op de picknickset in de avondzon ons hapje gedaan. later de losse stoeltjes buiten gezet en de koffie genomen.  Opeens zag Wilma een raar spoor door het water gaan, foto camera erbij en inzoomen.  Bij nadere studie bleken er enkele Bevers door het meer richting oever te zwemmen.



Hij ging zich heerlijk te goed doen aan de grasplanten van de oever begroeiing.



Het was een mooi schouwspel, maar zo gauw je richting oever liep doken ze weg. Later op de avond hoorden wij een geweldige klap op het water, vermoedelijk waarschuwde een bever de rest voor gevaar. We hebben ze ook niet meer gezien.


Woensdag 10 Mei.



De rit gaat weer verder naar de staat waar zovele indianen stammen naar verplaatst zijn tijdens de ontginning van Amerika.










Onderweg de eerste echte tekenen van het Wilde Westen en de aanwezigheid van Native American Cattle.  Een gezelschap Bizon's wel in een weiland, maar ja je moet ergens mee beginnen.

Van dichtbij toch magnifieke beesten, krijg je toch ontzag voor de jagers met hun pijltje en boogjes.





Verder is het een vlak stuk land waar wij door rijden, links en rechts van de weg een groot aantal olie pompen ( Ja knikkers ) sommige nog werkend.

 In het stadje Anadarko is een Hall of Fame voor beroemde indianen opgericht.




Dit soort Buffalo's zul je in het wild niet tegenkomen.


De gids is een rechtstreekse afstammeling van een indiaanse hoofdman en een naar later bleek Hollandse voorouder. De vrouw kwam uit Vlissingen en was met de Mayflower vanuit Engeland naar Amerika gekomen. Zij was de hele stamboom van de familie aan het uitpluizen.

Ook wist zij veel van de hele geschiedenis van de stammen en hun leefwijze.




 
 


In de tuin staan borstbeelden van een aantal bekende indianen. Geronimo, Hiawatha, Pocachontas en een paar atleten die medailles bij de olympische spelen hebben gehaald





Nog even een speciaal bloempje, die door de Indianen word geerd.




Nog twee toeristen bij een paar sculpturen.



Op advies van haar zijn wij niet naar een Campground gegaan, er werd namelijk erg slecht weer voor de nacht verwacht. Dus voor de safety naar de Walmart in de stad.



Was geen slecht advies.




Door de bliksem wsas de hele parkeerplaats verlicht. Wij stonden in de kletterende regen en de windvlagen op de wielen heen en weer te schudden.

De nacht is verder rustig gebleven.

Grtjs en tot blog.


Van New Orleans naar Oklahoma City.


Zaterdag 6 Mei.

Na een rustige nacht bij de Walmart in een van de buitenwijken van New Orleans eerts nog een paar delen van de blog gemaakt.
Hier nog een paar beelden van de avond in New Orleans.



In de kerk tegenover het Jackson
park was een bruiloft gaande, een mooie Rolls-Royce met Engels kenteken voor de ingang, ook een brass-band om gezamelijk met het bruidspaar in optocht door de straten te lopen. Het hele gezelschap erachter aan.


Al met al een grappig geheel, zeker als je bedenkt dat rouw stoeten ook met zo'n orkest erbij door de straten gaan. Zal de muziek vast wel anders zijn.

Verder op in een zijstraat een mooi plaatje van een lichtschouwspel kunnen maken.



Door de lamp voor het kleine witte beeldje te plaatsen, kwam er een grotere schaduw vorm op de gevel van de kerk.


Nogmaals een van de vele balkonnetjes waar je gezellig een hapje kunt eten, gezellig dat wel, maar de prijs voor deze maaltijd is op de hoogte van het balkon aangepast.

Zondag 7 Mei.




Langs deze straat reed het oude trammetje van de rivier tot aan het Main station in het centrum van de stad.
Na het verlaten van de stad via de high-ways en by-ways de country side in. Verplichte koffie stop maar weer bij een boat lounch, want parkeerplaatsen langs de wegen, die kent men hier niet. Als je wilt rusten of koffie drinken dan ga je hier naar Mc Donnald, Burger King, Waffle House of Starbucks.
Je neemt toch niet je eigen koffie of boterham mee op reis, dus in de stad doe je de pauze en gaat dan airconditioned binnen wat gebruiken.






Af en toe hebben ze bij een
boat- lounch toch een picknick setje geplaatst, dus kunnen wij toch een hapje in de buiten lucht nemen.


Bij een van deze plekjes deze toch wel heel aparte bloemen gezien.

Verder door rijdend komen wij omhoog langs de beroemde rivier, welke ook de naam van deze staat draagt, de Mississippi.



Breedte is niet aan te geven, maar denk dat over zwemmen nogal wat tijd en moeite gaat kosten.



In het stadje Vicksburg, lag deze duwboot op het droge, hij doet nu dienst als onderdeel van een museum over de scheepvaart op de Mississiippi.





Bij dit monumentale gebouw, ging Wilma een foto maken, er stond een jong stel bij hun auto en motor te kletsen. Toen Wilma de foto wilde maken vroegen zij of de zij de spullen weg moesten halen om een betere foto te kunnen maken. Wilma zei dat het niet nodig was, er ontstond een gesprek tussen de beide jongelui en Wilma. Zij vroegen waar wij vandaan kwamen en vervolgens een aantal zaken over Nederland, Zij vonden het Awesum zo als wij op pad waren. Bij het afscheid kreeg Wilma een zelfgemaakte armband van haar, als aandenken.



Op deze locatie was werkelijk alles aanwezig wat de verwende camperaar zoekt, Full Hook-up water naast de camper. Recht tegenover douche en toilet gebouw, teven wasmachine en droger.

En op vertoon van de Park-pass Amerika gratis verblijf.

Allen dit waarschuwing-bord op het toilet gebouw maakte ons toch wat ongerust.



De door ons afgelegde route tot aan
Maandag 8 Mei.

Gaan vandaag verder richting Oklahoma.




Vanuit de camping verder naar de volgende nachtplaats moesten wij de rivier oversteken, gelukkig een mooie brug en geen gammel pontje.




Onderweg een van de vele RV-parken, hier staan de grote caravans opeen gepakt, vaak voor de winter periode opgesteld. Leuk, kunnen wij het niet vinden. Wij vermijden deze parken ook zoveel als maar kan.

Maar ja een maand staan inclusief alles voor $ 375,00 is goedkoper als in je eigen woning te wonen.



Onderweg maar weer een picknick gevonden, en konden hier eindelijk samen de middag lunch gebruiken.

Het was een parkje waar de natives op een warme zomeravond met het gezin een barbecue houden.

Onder: deze dame kwam net bij de Sonic drive in weg. Aan het stuur bakje voor de hapjes en een beker drinken, en in de mond nog een brandende sigaret, vervolgens helmpje goed zetten en bij groen licht met stomende peuk weg rijdend liet zij ons in verbazing achter.





De hoofd straat in de stad Hotsprings, hier draait alles om welness en Spa's. elitaire aangelegenheid

Grote hotels en winkels, konden de camper niet goed kwijt dus verder naar de campground.




Het geheel deed ons erg aan
Karlo-Vavary in Tsjechiƫ denken.









Uiteindelijk bij onze nacht bestemming aangekomen, een campground in een State Forrest area, dit zijn primitieve campings in het bos. Vaak alleen een toilet gebouw en verder alleen rust. Deze had ook nog een mooi meer te bieden, Lake Nichols, extra een fire place, dus hout sprokkelen en de fik erin. Is goed tegen de muggen.





Pappa had het erg druk, fikkie stoken, gasstel op tafel en gebakken tomaat op vers afgebakken brood, het avondmaal is ons goed bekomen.

S'avonds liet de maan zich van zijn beste kant zien. Het werd dus een niet al te donkere nacht op ons slaap plekkie.