vrijdag 9 juni 2017

Van Arches naar Canyonlands National park


Maandag 5 juni.

Gisteren middag was de temperatuur in Moab 105F dat is in Celsius 44,55 GRADEN !!!!! het was s'middags niet te harden van de hitte, aangezien wij een plek op de KOA camping in de stad telefonisch hadden gereserveerd, konden wij niet weten of we een schaduw plekje zouden hebben.
Bij aankomst eerste teleurstelling, in het midden van de camping een grote bouwplaats, het zwembad was nog niet gereed.
Dus verkoelende plons werd onzeker, dan maar koude douche was de eerste gedachte. Tweede -punt, de wasserette was ook nog niet af, dus geen wasje voor Wilma. Dan ondergoed maar met hand was  doen.
Het plekje was gelukkig wel omgeven door bomen, dus SCHADUW. Het was een heerlijk plekje, later in de middag toch naar het oude bestaande zwembad gegaan om een beetje verkoeling te hebben.
Vanmorgen nog even de watervoorraad verwisseld, het water hier was beter en had minder bijsmaak dan wat er in de tank aanwezig was.
Eerste stop het Dino museum net buiten de stad. De grote koperen ploert in de hemel had er alweer goed zin in. Vandaag werd weer 100F verwacht.



De entree voor dit gebeuren was voor Amerikaanse begrippen laag, maar uiteindelijk $ 45,00 voor twee personen is rijkelijk betaald. Twee voorstellingen in 3D en een wandeling tussen de beestjes is wat je er voor krijgt.





Over het algemeen waren het wel vriendelijke en rustige beestjes.

Redelijk aaibaar niveau en geen gehap naar de baas.



Of het natuur getrouwe kopieën zijn weten we niet zeker, maar de uitleg op de borden klopte met wat er stond ( of liep ).

Verderop een waarschuwing voor crossing T-rexen.




Volgens het bordje op het hek, zouden deze reusachtige jongens niet gevaarlijk zijn voor de bezoekers.






Nou eerst zien dan geloven ! Dus Wilma laten uitproberen of er werkelijk geen gevaar was. Ik moet tenslotte de camper rijden en zorgen dat deze weer in Baltimore komt.

Na even de boel aangekeken te hebben was het toch veilig genoeg.

In het hek bij de buurman was een doorgang en kon je makkelijk de Rex benaderen, zelf ben ik niet de kleinste van de klas. Maar kom net tot knie hoogte bij deze Dino.


Verderop nog wat loslopend grut, en de uitgang van het parkje.

De camper weer opgezocht en vertrokken richting Dead Horsepoint State park.

De legende hiervan is alsvolgt. Eind 1800 werd deze uitstekende rotsgroep gebruikt om de wilde mustang's bijelkaar te drijven. De bruikbare paarden werden door de cowboy's eruit gepikt en de mindere dieren in een afgesloten coraal achtergelaten zonder water en voedsel. Na een gegven tijd waren alle achtergelaten paarden gestorven door water en voedsel gebrek. Hier door heeft deze plek deze naam gekregen. ( volgens de ranger, is het een legende ).



In de verte zijn er twee gekleurde vlakken zichtbaar, dit zijn zout win gebieden.

Hier wordt water de grond in gepompt, dit gaat door een ondergrondse zoutlaag en komt weer aan de oppervlakte, hier vormt het een watervlakte, deze laat men verdampen  en het zout blijft achter.





Vanaf dit punt is de Colorado rivier goed te zien, hij slingert hier door de geulen en gaat verder richting Grand Canyon.






Het geheel is in werkelijkheid nog imposanter dan de foto's kunnen overbrengen.

Van hieruit nog een trip Canyonlands in, om nog een paar ande vieuwpoint's te bezoeken.






Je bent steeds maar een nietig popje als je deze gaten in de aardkorst ziet.









Ook moeders helpt met het fotograferen van al dit schoons wat er aan ons aangeboden wordt.



Uiteindelijk nog een slaap plek gevonden op de Horsethief Campground.


Verder een relaxte avond gehad en tot laat buiten van de avondhemel kunnen genieten.


De oprijd blokken hebben het deze reis zwaar te verduren, ik heb het vermoeden dat ze het einde van de trip niet gaan halen.

Onderweg maar vast vervanging gaan zoeken.


Met deze prachtige avondzon sluiten wij weer een formidabele dag af.

Morgen verder naar Steamboot Springs.

Verslag volgt als er weer WiFi is.

Groetjes aan alle,

SjaWi