zondag 30 april 2017

Dagje Kennedy space center.


Vrijdag 28 April.

Ik ben jullie nog de foto van het wasbeertje schuldig. 
Jammer dat hij zo bang voor ons was !.

Gisteravond nog lekker bij het lake Diaz gezeten en het komen en gaan van de vissers bootjes bekeken. Voor een bijzonder bootje waren wij helaas te laat,

 

Het pracht exemplaar lag al op de trailer.

Heb nog wel wat kunnen bekijken. maar de ongelooflijk mooie afwerking van de motor en natuurlijk ook de boot was een lust voor elke techneut.

De lasnaden van het aluminium waren schitterend, het vermogen van dit 8 cylindertje was volgens de eigenaar dicht tegen de 900 PK.  kan je nagaan dat wij hem graag hadden willen zien en horen varen.

S'nachts heerlijk geslapen en S'morgens ontbijtje aan het water.



Het water was erg mooi en de eerste vissers waren al weer op jacht naar hun avondmaal.


 Van hieruit op weg naar Cape Carnavarel, naar het NASA visitor center, oftewel Kenneky space center.
Op zich een kostbaar uitje, maar stond hoog in het programma.

Zowel voor mij als de buurman de eenheidsprijs van $ 15,00 parkeer geld. Nog getracht lengte en leeftijdskorting te bedingen, helaas geen kans bij de vriendelijke dame.



Bij de ingang een klein kortinkje vanwege leeftijd, geen $ 50 p/p maar $ 45,60 daarna nog wat tax en de rekening stond op $ 98,44 netto.


Pappa in de houding bij de Nasa bol,


Was al blij dat we er een foto zonder de alom aanwezige Amerikanen konden maken.

De zo genoemde Rocket garden. de hier opgestelde raketten zijn allemaal echte Rockets zo legde onze gids aan de verzamelde meute uit.

Hij ratelde alle belangrijke data en gegevens uit zijn hoofd op tot en met de achter hem liggende Apollo raket, namen datums en missies alles had zijn plaats.




Vervolgens een bus trip over het lanceergebied en langs de montage hallen gemaakt.

In deze hallen worden de terug gehaalde stuwraketten en andere onderdelen gedemonteerd en opnieuw klaar gemaakt voor de volgende missie.


Hier is een van de beide Crawlers onder een mobiel platform geplaatst, op het mobiele platform word de te lanceren raket of space shuttle rechtstandig opgebouwd en vervolgens word de crawler er onder gereden. Als alles gereed is gaat de crawler met zijn hoog explosieve last naar het lanceer platform.De afstand die het geheel aflegd is 6,5 mijl, gemiddeld brandstof verbruik is 3500 gallon aan diesel per afgelegde mijl. De kruipsnelheid bedraagt ongeveer 1 mjl p/u. Terug kruipen kon hij wel met de dubbele snelheid !



Ground contol ruimtes, hier was men verantwoordelijk voor de lancering tot 9 seconden voor de final start van de raket. op dat moment werd het commando overgedragen aan mission control in Houston.

Hieronder een blik op het laatste Apollo project, met deze raket en capsules zijn de maanreizen uitgevoerd,
Stuw raketten van de Apollo raket, dit is de laatste apollo raket die bewaard is gebleven.

Kopie van het maanwagentje waar de expedities mee zijn gedaan. 
                                                  

Aan het plafond nog een model op ware grootte van de maanlander.






Nogmaals een blik op de assemblagehal( Links ) en de
re-assemblage hal ( boven )waar vooral Boeing technisch
 personeel werkt 









Hier nog wat beelden van de allerlaatst space shuttle de Atlantis, deze shuttle is 33 maal de ruimte in geweest om materialen en mensen naar het ISS space laboratorium te brengen.

In 2011 heeft hij zijn aktieve loopbaan beƫindigd, en net zoals hij toen is terug gekeerd is hij hier in deze hal tentoongesteld voor het publiek.

Deze dag heeft ons nogmaals duidelijk gemaakt, day wij mensen maar een nietig klein onderdeel van de onmeetbare ruimte uitmaken.

De eerste Gemini capsules hadden amper de grootte van een mini uit de jaren zeventig, vervolgens de grotere Mercuri en Apollo capsules, het zijn maar kruimeltjes waar wij mensen het heelal ingingen.

De space shuttle is dan nog een apparaat van enig formaat.


Van deze dag hebben wij respect voor de astronauten overgehouden

Morgen op weg naar de Key's

P.S. Rob, het magneetband werkt uitstekend op het toilet kastje.

Grtjs SjaWi