maandag 21 augustus 2017

16 augustus verder naar Fairbanks.


Woensdag 16 augustus.

Vanmorgen eerst naar de kennel geweest, hier worden de sledehonden getraind en werken de rangers weer naar de winter toe. Er worden voor de bezoekers demonstraties en uitleg over het werk van deze team's gegeven.
Omdat Denali het enigste park is waar men deze sledehonden team's heeft, is er ook een apart programma voor hen. De taken die er met deze team's gedaan worden hebben alle betrekking op de winterperiode, het park is immers gemiddeld 200 tot 250 dagen per jaar onbegaanbaar door de sneeuw.

Omdat de afstanden erg groot zijn gebruikt men honden in plaats van snowmobile's ( betrouwbaarder en geen brandstof nodig ) in de zomer worden reeds voorraden gedroogd vlees en ander spul in de cabin's gelegd voor de honden bij hun wintertaken.




In totaal zijn er 32 honden en 7 puppy's in de kennel, de hond links zat gebiologeerd naar boven in de boom te staren. Even later ging ook de andere hond naar boven zitten te kijken, dus zelf ook gaan staren in de boomtop en de oorzaak gevonden.




Deze eekhoorn zat lekker in de boom de verse dennenappels te knagen en gooide de restjes omlaag op de kop van de hond.




Enkele honden mochten geaaid en geknuffeld worden, dus mamma greep de kans om weer eens een hond te aaien.




Bij de demo deed deze ranger een aantal dansjes die wij later zouden herkennen als de honden aangespannen werden.

Vol in spanning stonden de honden te wachten, of en wanneer zij naar de slede mochten rennen.





Met een werkelijk grote snelheid kwam de kar eraan gereden. een goede foto nemen was erg moeilijk dus hier moeten we het maar mee doen.





De puppy's zijn op 4 augustus geboren, moeder en kleintjes maken het goed.

De treinbrug over de savage river, dit is de enigste verbinding in et park waar de trein door gaat.

Verder op weg naar Fairbanks was het mooie weer voorbij, de regen had de zon verdreven en wij hadden van een busgenoot gehoord, dat de Walmart in Fairbanks erg camper vriendelijk was. Dus hadden we deze maar in de navigatie gezet.

Aangezien de koelkast toch wel erg veel lege planken had gekregen, was het noodzakelijk om deze weer te vullen, dus eerst naar de Safeway ( We hebben immers een klantenkaart ) om de nodige vulling te regelen, Met deze kaart besparen wij geregel tussen de $ 6 en $ 10 per boodschappen beurt.

Vervolgens naar de Walmart, deze had een liquer store, en het blik bier niveau was erg laag geworden, dus hier de normale procedure gevolgd.


A: Je gaat de store in en pakt een 1
     pak blikjes bier,
B: je loopt met de nieuwe aanwinst       naar de kassa,
C: je zet het op de toonbank,en pakt     de portemonnee,
Dan komt het: Sir do you have an identification, Ik wijs op Wilma en zeg dat zij voor mij kan instaan dat ik niet te jong ben. NO that's not what I mean, on your ID is printed of you have an alcohol history or an crimminel affenche, why we can't sell you the beer.


Nou alles oké dus en $ 24,85 armer, maar wel 30 blikjes rijker weer terug naar de camper.

Verder de avond met Yahtzee en andere spelletjes gedaan, later toen het droog werd nog even door het winkelcentrum op zoek naar de schoenenzaak waar we voor de kid's voor Nike's zouden kijken.

Verder een rustige nacht gehad, Morgen naar het visitor center en The Museum of the North.