donderdag 21 september 2017

20-21 september door de Catskill mountains naar Promisd land state park en Cuddebackville.


Woensdag 20 september.



Na de heerlijk warme avond, bij het kampvuur. ( Heb ook nog klein filmpje gemaakt en aan de buurtgans Cees verstuurd ) hebben we toch nog steeds een hoge avond en nacht temperatuur. Op de radio werden er regenbuien en orkaan winden voorspeld, nou niets van dat heeft ons bereikt  ( of het zou de bonenschotel geweest zijn ) het was een broeierige warme nacht.

Maar we zouden vanmorgen na het ontbijt met de camper naar de douche rijden ( thuis kan je het gewoon lopend af ) maar ja Amerika Hé hier doen ze bijna alles met de auto.
Dus wij ook maar gedaan.

Een heerlijk verfrissende douche gaf ons weer voldoende puf om op pad te gaan.








Omdat de temperaturen nog steeds te hoog voor het jaargetijde zijn, is in dit deel van de staat de Indian Summer nog steeds niet goed begonnen.

Hier en daar een paar mooie bomengroepen, maar de uitbundige kleuren zijn nog niet te voorschijn gekomen. In het Adirodack gebergte wat iets noordelijker ligt waren er al mooie taferelen zichtbaar. 


Voor de morgen koffie weer een plekje aan een meer opgezocht en ook hier weer wat impressies gemaakt.




Dit meer is een kunstmatig meer, het is een van de reservoir's waar het drinkwater voor de stad New York word bewaard en vervolgens bij noodzaak uit gepompt word.

Men is er erg huiverig voor vervuiling, er mag alleen met roeiboten, kano's en elektrisch aangedreven bootjes gevaren worden. En nadat de boten uit het water komen, moeten ze zorgvuldig afgespoten en gereinigd worden.



We hebben hier nog een geanimeerd gesprek met twee Vietnam veteranen gehad, beide kwamen oorspronkelijk uit Florida, maar de zomerperiode gingen zij hier heen om de warmte te ontvluchten. Beide waren 74 en kenden elkaar vanuit de kinderwagen. Ook in the Army waren ze beide in het zelfde peloton. Nu genoten ze van hun pensioen, maar niet van Trump, zoals ze ons vertelden.
Tommy en Dan gezworen makkers voor het leven, dat merkten we aan alles wat ze vertelden.




Helaas de camping "Promised land "was een loze belofte. Ook hier weer een hek ervoor en geen camping alowed was het briefje op de paal.

Dus maar door gereden naar de boat ramp en day use area om te zien of er wat mogelijk was.




Op de parkeerplek van de auto's met hun boot trailers hebben we ons voor de nacht geïnstalleerd, vandaag geen fikkie stoken. Dan maar weer kijken of het met Rummicub nu weer beter gaat voor mij.


Het is hier om half 8 s'avonds al stik donker, dus echt wandelen of buiten zitten zonder fikkie voor je neus is niet echt leuk.



Morgen gaan we naar de Koa camping in Cuddebackville, hier twee dagen gereserveerd.
Het is de camping die het dichtst bij New York is, en gaan van hieruit met de trein de city in.

Donderdag 21 september.

Vandaag via een korte rit op de camping aangekomen, bij de receptie was het een chaos om ons onder te brengen, Want immers ons geluk houd niet op deze reis. Het hele terrein was verhuurd aan een groot gezelschap, deze houden elk jaar een festival met Russische muziek. Dus vandaag en vrijdag komen ze binnen vallen en de plek die ons door de computer was toegewezen, was uit den boze om er te staan. Dus de hele staf over de lay out van de camping gebogen, kregen we toch nog een plek in de Aloop.

Gelijk navraag gedaan over het feit dat 9  oktober Columbus dag is, en/of dat een nationale feestdag betreft. En waar we al bang voor waren, de hele ambtenarij en scholen hebben een lang weekend. Aangezien wij gepland hadden om op 9 oktober de hele papierwinkel in Baltimore te verzorgen, ontstond er een lichte vorm van "hoe lossen wij dit nu weer OP ".  Snel een mailtje naar Robert en hem in gelicht over deze situatie, en hem voorgesteld om de papierwinkel dan maar op vrijdag 6 oktober te verzorgen en de inlevering in de haven op 10 oktober te laten staan.

Hij heeft onmiddellijk gereageerd naar de Amerikaanse reder en aan Elena het probleem voorgelegd, dat op 10 oktober papieren en inleveren niet tijdig zal kunnen. Aangezien wij s'middags naar IJsland vliegen.

Hopen op de juiste mededelingen en dat het allemaal goed gaat komen.

Grtjs uit een warm broeierig Cuddebackville in de staat New York.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten